Vill du torka färsk basilika? Det är ingen hemlighet att örter får maten att smaka bättre. Men vad du kanske inte vet är att torkade örter håller längre och är mer potenta än färska örter.
Så om du vill njuta av smaken av färska örter året runt, måste du torka dem själv. Och en av de enklaste örterna att torka är basilika.
Här kommer du få lära dig:
● Torka färsk basilika i ugn
● Hur lång tid tar det att torka färsk basilika?
● Recept på hur du kan torka färsk basilika
Torka färsk basilika – Video på hur du kommer igång
Ska torka – vad ska jag tänka på?
När du ska torka basilika, behöver du inte göra det varje dag. Om man har för mycket av det så kan det bli översvämmat och spridas ut i andra krukor.
Det är bättre att stanna med en kruka eller två. Skölj dem ordentligt innan de ligger ute i solen Det finns olika metoder för att torka basilika, men allmänt gillar vi den bra.
Recept på hur du kan torka färsk basilika
Nu kan du effektivt torka örter!
Torka dillkronor i svamptork för att bevara deras distinkta smak.
Torka färsk basilika i torkugn för att hålla kvar dess arom.
Torka färska kryddor i frukttork för att enkelt använda dem året runt.
Torka färska lagerblad i mattork för att förlänga deras hållbarhet.
Det finns olika sätt att torka färsk basilika, men alla metoder tar lite tid och arbete. Du kan använda en ugn, ett svamptork eller en mattork för att torka basilikan.
Torka färsk basilika i ugn
För att torka färsk basilika i ugn måste du först placera basilikan på ett fat och sedan in i ugnen vid 100 grader celsius. Det tar cirka två timmar att torka basilikan helt. Du kan även placera basilikan på ett galler, om du vill att den ska torka snabbare. Basilikan blir då torr inom en timme.
Hur lång tid tar det att torka färsk basilika?
Det tar cirka 20 timmar att torka färsk basilika vid rumstemperatur. Detta beror på hur mycket vatten som finns kvar i bladen.
● Torka färsk basilika i rumstemperatur
Hur ska jag förvara färsk basilika?
Basilika är en väldigt populär krydda som används i många olika maträtter. Den kan användas färsk eller torkad, och den har en stark och frisk smak.
För att få maximal njutning av basilikan rekommenderas det att man använder den färsk, men om man inte har tillgång till färsk basilika kan man också torka den hemma.
Hur länge håller torkad färsk basilika? (hållbarhet)
Färsk basilika håller sig i kylen i cirka två dagar. Torkad basilika kan hålla sig i upp till 12 månader.
De vanligaste torkarna
Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:
● Mattork
● Torkugn
Vanliga frågor & svar
Hur kan du Torka färsk basilika på bästa sätt?
Bästa sättet att torka är att du använder…
Hur länge ska du Torka färsk basilika?
För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…
Relaterad sida