Vill torka kryddor?
På många håll i världen är det populärt att torka örter och kryddor hemma. Detta beror på att det tillåter människor att ha en konstant tillgång på färska örter och kryddor, som kan användas i matlagning eller medicinska ändamål. Det sparar också pengar, eftersom torkade örter och kryddor ofta kostar mindre än färska.
Torka kryddor med torkugnar som fått bäst betyg:
- 30 dagar öppet köp
- Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
- Löstagbart lock
- Justerbar termostat
- Står stabilt på anti-glid fötter
- Effekt: 350 Watt
Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.
Här kommer du få lära dig:
● Torka kryddor i ugn
● Hur lång tid tar det att torka kryddor?
● Recept på hur du kan torka kryddor
Video på hur du kommer igång
Torka örter för smakfulla kryddor och hälsosamma snacks.
Torka odon i svamptork för intensiv arom och lång hållbarhet.
Torka krassefrön i torkugn för spröda och kryddiga toppingar.
Torka kryddor i mattork för att behålla deras doft och smak.
Torka hel chili i frukttork för att skapa kryddig pulver och flingor.
Ska torka – vad ska jag tänka på?
När du ska torka kryddor hemma i celsiusgrader behöver man vara medveten om att vissa kryddor kan ta lång tid att torka.
Jag har hittat ett bra recept på hur man gör för att minimera antalet timmar som det tar för en specifik kryddstyp att torkas, och dessutom även minska den totala mängd energi som används under processen. Det är alltså både snabbare och mer energisnålt – eller hur?
Recept på hur du kan torka kryddor
Kryddor är en av de mest använda ingredienserna i matlagning. De ger maten smak och arom hos dig som äter den, men kryddornas egen smak blir ofta tungt för vissa personer som inte tycker om just den sorts krydda.
Då kan det vara bra att veta hur man torkar kryddor snabbt och enkelt hemma. Följande recept gör det helt lätt för dig att tillaga dina egna torkade exotiska kryddor.
Torka kryddor i ugn
Enkelt! Lägg kryddorna på en plåt och sätt in i ugnen vid 50-60 grader. Torka i ca 2 timmar, eller tills de är torra.
Hur lång tid tar det att torka kryddor?
Det tar mellan tre och sju dagar att torka kryddor fullständigt. Du kan också testa att torka dem i ugnen, men det kan ta längre tid.
● Torka kryddor i rumstemperatur
Hur ska jag förvara kryddor?
När du har torkade kryddor måste du förvara dem på en sval, mörk plats. Ett skåp eller skafferi är perfekt. Se till att området är torrt och fritt från insekter.
Glasburkar med tättslutande lock är idealiska för förvaring, men plastbehållare fungerar också. Var noga med att märka behållarna med namnet på kryddan och datum då den torkades.
Hur länge håller torkad kryddor? (hållbarhet)
Hållbarhet är den tid som kryddor kan bevaras i ditt skafferi. Men varför behöver man torka kryddor? För att förhindra bakterier från växande. Det finns olika sorters bakterier, det finns naturliga och också onaturliga.
De vanligaste torkarna
Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:
● Mattork
● Torkugn
Vanliga frågor & svar
Hur kan du Torka kryddor på bästa sätt?
Bästa sättet att torka är att du använder…
Hur länge ska du Torka kryddor?
För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…
Relaterad sida