Torka kryddväxter

Torka kryddväxter

Vill du torka kryddväxter?  Då har du kommit rätt. Det är enkelt att göra och det tar inte många minuter. Kryddväxter är fantastiska smaksattrar och används i matlagning världen över. 

De kan också användas som hälsokost eller bara för att skapa en frisk doft i ditt hem. Att torka kryddväxter är det bästa sättet att bevara dem.

Torka kryddväxter med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka kryddväxt i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka kryddväxt?

●    Recept på hur du kan torka kryddväxter

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När det kommer till att torka kryddväxter finns det några saker du måste tänka på. Det viktigaste är att se till att kryddväxter är helt torra innan du förvarar dem. Fukt kommer att få dem att ruttna och förstöra.

En annan sak att tänka på är vilken torkningsmetod du väljer. Vissa metoder är snabbare än andra, men alla metoder fungerar inte bra med varje kryddväxt.

Slutligen, se till att du har en plats att förvara dina torkade kryddväxter när de är klara. En mörk, sval plats är bäst.

Recept på hur du kan torka kryddväxter

Försöka att torka kryddväxter hemma i celsiusgrader kan vara ett problem. Det finns ingen anledning att tro att det är enkelt när du börjar, men med lite hjälp av den här artikeln om hur du gör för att torka kryddväxter hemma så behöver du inte oroa dig.

Torka kryddväxt i ugn

Först väljer du vilka kryddväxter du vill torka. Lägg sedan dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck ner dem lite så att de inte flyger iväg under torkningen. 

Sätt in plåten i ugnen på 50-60 grader celsius och torka i ca 4-8 timmar, beroende på storleken på växterna. Kryddorna är torra när de inte längre är blöta.

Hur lång tid tar det att torka kryddväxt?

Det tar cirka 2-3 veckor att torka kryddväxter vid rumstemperatur. Om du vill torka dem snabbare kan du placera dem i en ugn som har 60 grader celsius. 

●    Torka kryddväxt i rumstemperatur

Hur ska jag förvara kryddväxt?

När du torkar kryddor behöver du förvara dem mörkt, svalt och torrt. Örter kommer att behålla sin smak i ungefär sex månader om de förvaras på rätt sätt. Du kan förvara dem i en lufttät behållare i kylen eller frysen.

Hur länge håller torkad kryddväxt? (hållbarhet)

Hur lång tid en torkad kryddväxt håller beror på örten. Vissa, som basilika, håller bara några dagar medan andra, som oregano, kan hålla i upp till sex månader.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka kryddväxter på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka kryddväxter?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida