Torka malt

Torka malt

Vill du torka malt hemma? Det är populärt med allt som har med torkning och kreativitet att göra. Men vad är det egentligen man ska tänka på när man ska torka mat, vilken typ av malt ska användas, hur lång tid tar det innan malten mognar?

Torka malt med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka malt i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka malt?

●    Recept på hur du kan torka malt

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När du torkar malt är det några saker du måste tänka på. Det viktigaste är att temperaturen måste vara konsekvent, eftersom för mycket värme kommer att förstöra enzymerna som finns i malten, och för lite kommer att resultera i en ofullständig eller förstörd produkt. 

Du vill också se till att luftcirkulationen är bra, eftersom detta kommer att bidra till att säkerställa jämn torkning. Slutligen är det viktigt att övervaka torkprocessen och justera därefter.

Recept på hur du kan torka malt

Hur du kan torka malt hemma. 

1. Sätt ugnen på 50-60 grader C.

2. Placera malt i en aluminiumform eller på en plåt med bakplåtspapper.

3. Sätt in i ugnen och torka i ca 2 timmar

Torka malt i ugn

För att torka malt i ugn krävs först och främst malt. Ugnen bör vara väl avsvalnad, mellan 50 grader celsius. Lägg maltet i den steriliserade behållaren och låt det torka under ca 4 timmar. Torkningen kan avbrytas om maltet har fått den önskade torrheten.

Hur lång tid tar det att torka malt?

Det tar cirka 8-12 timmar att torka malt vid en temperatur på 35 grader Celsius. 

●    Torka malt i rumstemperatur

Hur ska jag förvara malt?

Varför är det viktigt att torka malt hemma? Hur går processen till? Har du några tips på hur man kan förhindra sprickor i maltet eller hjälpa mig att laga mat som innehåller malt utan att behöva komma på en helt ny rätt. I den här artikeln svarar vi alla dessa frågor och mycket mer. Vi har även med information om hur du gör om du inte vill ha sprickor i din malt.

Hur länge håller torkad malt? (hållbarhet)

Torka malt genom att använda dig av celsiusgrader. Malt som har en temperatur på ungefär 25°C, är redo för användning i 10-12 dagar. Om du vill ha malten klar snabbare kan du välja att vila den under 24 timmar med tempen mellan 50 grader.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka malt på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka malt?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida