Torka vallmo

Torka vallmo

Vill du torka vallmo?

Att torka vallmo hemma är populärt eftersom det är enkelt, snabbt och effektivt. Du kan använda svamptork eller, ugnen för att torka vallmo. 

Torka vallmo med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka vallmo i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka vallmo?

●    Recept på hur du kan torka vallmo

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När du ska torka vallmo, är det viktigt att du tänker på vilken sorts vallmo det är. 

Vallmokulturen finns i två varianter – den ena med högre halten av fibrer och den andra med lägre. Den första sorten ger ett högt fiberinnehåll och kan användas till müsli, bröd eller kakor. Den andra sorten innehåller mindre fiber och passar bäst till soppa eller gryta.

Recept på hur du kan torka vallmo

Hur du gör för att torka vallmo hemma? Här är ett recept!

Du behöver:

1) Vallmo 

2) Torkugn 

3) Celsiusgrader 4

) En stor skål 

5) Strösocker 

6) Salt

Förberedelse: Sätt ugn på rätt grader.

Torka vallmo i ugn

För att torka vallmo i ugn måste du först placera vallmokapsem på ett galler som du sedan lägger på en plåt. Ställ in ugnen på 55 grader och låt det stå i ca 3 timmar. 

Hur lång tid tar det att torka vallmo?

Det tar cirka 2-3 dagar att torka vallmo helt och hållet. 

●    Torka vallmo i rumstemperatur

Hur ska jag förvara vallmo?

När du har torkat klart din vallmo behöver du förvara den ordentligt. Vallmo kan förvaras i kylen antingen i en plastpåse eller en lufttät behållare. 

Om du vill frysa dem, hacka dem först och lägg dem sedan i en fryssäker behållare.

Hur länge håller torkad vallmo? (hållbarhet)

Vallmo är en slags grönsak. Det innebär att den måste torka ut innan man kan använda den igen. 

Om du vill ha vallmo till exempelvis soppa, så behöver du först torka vallmosbitarna för att kunna ta fram det ljuvliga smaksättningen som finns i dem. 

Här delar jag med dig min bild av hur man gör för att torka vallmo hemma på ett enkelt och snabbt sätt!

Torka vallmo är en process som tar emot mycket tid och ansträngning. Vallmon innehåller mycket vatten och detta måste först tas bort innan grönsaken kan tas i bruk igen.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka vallmo på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka vallmo?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida