Torka pumpakärnor

Torka pumpakärnor

Det är populärt att torka pumpakärnor hemma eftersom det är enkelt, snabbt och effektivt. Du kan använda din fryspåse för att torka pumpakärnor på bara några timmar, och de kommer hålla sig friska under flera månader. 

Torka pumpakärnor med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

För att torka pumpakärnor behöver du:

– 1 påse grejer

– 1 sked (ca. 5 ml) salt

– 1 kopp (ca. 250 ml) kallt vatten

1. Lägg pumpakärnor

Här kommer du få lära dig:

●    Torka pumpakärnor i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka pumpakärnor?

●    Recept på hur du kan torka pumpakärnor

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Pumpakärnor är en viktig del av din hushållning och det är därför mycket viktigt att torka dem. Det finns många metoder som man kan använda sig av för att säkerställa att pumpakärnorna blir torra igenom hela torkningen, men den bästa metoden är nog den traditionella.

I grund och botten handlar det om ett par regler: Man kliver upp på en grej, viker samman armarna mot maskinen.

Recept på hur du kan torka pumpakärnor

Det finns många olika sätt att torka pumpakärnor hemma, men det är viktigt att man inte använder sig av alldeles för höga temperaturer. 

Om du har en lampa som kan regleras i grader kan du låta den stå på mellan 10-14 grader. Förutom det behöver du ett handfat och tvål. Du börjar med att skrubba pumpakärnorna under rinnande vatten och sedan rensa dem från eventuella innehållsrester.

Torka pumpakärnor i ugn

1. Värm ugnen till 70 grader Celsius.

2. Bred ut pumpafröna på ett bakplåtspapper i ett enda lager.

3. Grädda i ca 2 timmar, rör om var 30:e minut, tills fröna är helt torra.

Hur lång tid tar det att torka pumpakärnor?

Det tar cirka 2 timmar att torka pumpakärnor. 

●    Torka pumpakärnor i rumstemperatur

Hur ska jag förvara pumpakärnor?

Pumpakärnorna är tunna och tål inte att ligga i kallt vatten. Därför kan du låta dem ligga ett par timmar på en handduk inomhus, sittande på bordet, innan du stoppar ner dem i frysen. 

Klicka igen luckan till frysen noga så att ingenting kan smita ut. Om pumpakärnorna har varit urgröpta av sig själva ersätta de med annat foder som gör det möjligt. 

Hur länge håller torkad pumpakärnor? (hållbarhet)

Pumpakärnor kan hållas i kylskåp i upp till två veckor. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka pumpakärnor på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka pumpakärnor?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida