Torka honung

Torka honung

Vill du torka honung hemma? Fler och fler människor upptäcker fördelarna med att torka sin egen honung hemma. Det finns flera anledningar till detta, men den främsta är nog att det sparar pengar. Du kan köpa en mattorkare, och med det kan du torka alla sorters frukter och grönsaker samt honung.

Här kommer du få lära dig:

●    Torka honung i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka honung?

●    Recept på hur du kan torka honung

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Det finns flera saker man bör tänka på när man ska torka honung. För det första är det viktigt att välja rätt plats att torka honungen på. 

Det är också viktigt att ha en bra uppsugningsyta, som kan hjälpa dig att suga upp all den flyktiga vatten som finns i honungen. 

Slutligen är det viktigt att ha en temperatur mellan 35-45 grader för bästa resultat.

Recept på hur du kan torka honung

Se till att du har det du behöver för att kunna torka honungen på rätt sätt

Torka honung i ugn

För att torka honung i ugn måste du först placera honungen på en bakplåt med bakpappersklisterband. 

Det är viktigt att du använder ett lagom tjockt lager av honung, så att det inte blir för tjockt eller för tunt. 

Om du använder för mycket honung kan det brinna fast vid bakplåten. När du har placera honungen på bakplåten ska du sätta in den i ugnen.

Hur lång tid tar det att torka honung?

Det tar cirka 2-3 timmar att torka honung vid rumstemperatur. 

●    Torka honung i rumstemperatur

Hur ska jag förvara honung?

Du kan lagra din torkade honung i en plastpåse, men du bör se till att det finns luft under och över den. 

Lägg påsen inuti en annan plastpåse som har en öppning för att hälla ut honungen igen. Om du vill ha ett mer permanent alternativ, kan du trycka upp dina papperstussar med vaxduk mellan dem så blir de stadigare. Dessa klistermallar kan göras om till nya.

Hur länge håller torkad honung? (hållbarhet)

Hur länge håller torkad honung? Det beror på vilken temperatur den varit torkad vid. 

Vid en uppvärmning till 45-50 grader har honungen i genomsnitt ett år kvar innan den förorenas och mognar. 

Om man torkar henne under 20 grader, så kan honungen ha 7 år kvar när den blir sprucken.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka honung på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka honung?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida