Torka blomkålssvamp hemma är en populär tradition som har funnits i väldigt lång tid.
Detta beror på att det är enkelt och billigt att sköta sig själv utefter denna metod samtidigt som man slipper ta hand om svampen under tiden den vistas utomhus, vilket kan vara problematiskt för de flesta.
Torka blomkålssvamp med torkugnar som fått bäst betyg:
- 30 dagar öppet köp
- Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
- Löstagbart lock
- Justerbar termostat
- Står stabilt på anti-glid fötter
- Effekt: 350 Watt
Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.
Man behöver bara se till att svampen inte kontaminerar grannens omgivning eller naturliga miljön genom att plockas upp.
Här kommer du få lära dig:
● Torka blomkålssvamp i ugn
● Hur lång tid tar det att torka blomkålssvamp?
● Recept på hur du kan torka blomkålssvamp
Video på hur du kommer igång
För att torka grönsaker är en svamptork ett effektivt redskap.
Torka aubergine i svamptork ger en jämn konsistens.
Torka avokadokärna: Använd en frukttork för att varsamt bevara dess näringsämnen.
Torka blomkålssvamp: I en torkugn torkas den perfekt.
Ska torka – vad ska jag tänka på?
När det gäller att torka blomkålssvamp är det viktigt att använda rätt teknik. Det finns en del saker man bör tänka på för att processen ska bli så effektiv som möjligt. Här är några tips:
1. Välj rätt svamp
Det är viktigt att välja rätt typ av blomkålssvamp för torkning. De flesta svampar kan torkas, men det finns några undantag. Bland annat ska du inte torka champinjoner, eftersom de krymper och blir torra och hårda.
2. Torka svampen rätt
När du torkar svampen är det viktigt att göra det ordentligt. Om du bara lägger svampen på en metallplatta och sätter in den i ugnen kommer svampen inte att torka ordentligt.
Recept på hur du kan torka blomkålssvamp
Det är enkelt att torka blomkålssvamp hemma. Du kan använda ett vanligt kylskåp för att göra det, men om du vill göra det snabbare kan du använda en ugn.
I denna artikeln visar vi hur du gör för att torka blomkålssvamp på bästa sätt i celsius grader.
Torka blomkålssvamp i ugn
1. Värm ugnen till 175 grader Celsius.
2. Skär blomkålssvampen i tunna skivor.
3. Fördela de skivade svamparna på en plåt.
4. Grädda i cirka 20 minuter, eller tills svampen är torr och knaprig.
Hur lång tid tar det att torka blomkålssvamp?
Det tar cirka 2-3 dagar att torka blomkålssvamp vid rumstemperatur.
● Torka blomkålssvamp i rumstemperatur
Hur ska jag förvara blomkålssvamp?
Det finns flera olika sätt att torka blomkålssvamp på, men vi rekommenderar att du använder ett av följande två metoder: antingen torkar du svampen i solen eller svamptork.
Hur länge håller torkad blomkålssvamp? (hållbarhet)
Du har hittat ett recept på en god maträtt som du vill laga hemma. Du önskar att du skulle ha torkad blomkålssvamp hemma, men när du letar igenom skafferiet finner du ingen. Hur kan det vara så?
Torkad blomkålssvamp är ju vanligtvis ganska billigt och konservörtiderna brukar variera mellan 6-12 månader, vilket betyder att den borde finnas i ditt skafferi nu om inte förra veckan.
De vanligaste torkarna
Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:
● Mattork
● Torkugn
Vanliga frågor & svar
Hur kan du Torka blomkålssvamp på bästa sätt?
Bästa sättet att torka är att du använder…
Hur länge ska du Torka blomkålssvamp?
För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…
Relaterad sida