Vill du torka grön chili? Torkad chili är populärt eftersom det behåller sin goda smak och ger en stark krydda till matlagningen. Det är lätt att torka grön chili hemma i celsius grader, och du kan använda den för att krydda många olika typer av maträtter.
Torka grön chili med torkugnar som fått bäst betyg:
- 30 dagar öppet köp
- Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
- Löstagbart lock
- Justerbar termostat
- Står stabilt på anti-glid fötter
- Effekt: 350 Watt
Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.
Här kommer du få lära dig:
● Torka grön chili i ugn
● Hur lång tid tar det att torka grön chili?
● Recept på hur du kan torka grön chili
Video på hur du kommer igång
Att torka grönsaker är en utmärkt metod för att bevara smak.
Torka kikärtor i frukttork för att skapa knapriga och näringsrika snacks.
Torka gurkmeja i mattork för att koncentrera dess hälsosamma egenskaper och använda i kryddblandningar.
Torka habanero i torkugn för att addera en rökig hetta till dina rätter.
Torka grön chili i svamptork för att förhöja dina måltider med en mild, kryddig smak.
Tork ärtor till utsäde i frukttork för att bevara dem för framtida odlingar med hög kvalitet.
Ska torka – vad ska jag tänka på?
När du ska torka grön chili så bör du se till att den är torr innan du lagar mat. Detta har stor betydelse för smaken och konsistensen på din mat, samt hur länge det tar innan den slutar vara god.
Om man torkar chili under riktig temperatur (cirka 80 grader) så tar det cirka en timme per kilo chili, men om man använder sig av högre temperaturer kan processen ta upp till 6-8 timmar! Det finns två olika metoder som fungerar.
Recept på hur du kan torka grön chili
Varje sommar kommer vi ihåg hur grön chili smakade gött. Men det finns inget värre än att ha en stor skiva av den, och sedan hitta den igen efter lite senare.
Om du vill slippa denna besvikelse på grund av förlorad mat bör du torka din grön chili snabbt och enkelt hemma – med bara några ingredienser! Här är receptet på hur man kan torka grön chili.
Torka grön chili i ugn
Du kan torka grön chili i ugnen på två olika sätt: antingen genom att blanda den med kallt vatten och sedan steka den i ugnen, eller genom att lägga den direkt på gallret i ugnen.
Hur lång tid tar det att torka grön chili?
Det tar cirka 3-5 dagar att torka grön chili helt. Du kan kontrollera om chili är torr genom att känna på den – om den inte är mjuk längre är den torr. Om du vill kan du blanda in lite salt innan du stoppar in chili i burkar, detta förlänger hållbarheten.
● Torka grön chili i rumstemperatur
Hur ska jag förvara grön chili?
Grön chili kan förvaras i rumstemperatur eller i kylskåp. Kylskåpet är det bästa alternativet om du vill ha grön chili som håller sig längre.
Hur länge håller torkad grön chili? (hållbarhet)
Torkad grön chili håller i omkring 2-3 månader. För att förhindra sprickor i den återstående konsistensen kan du rullas in i folie och lägga ner i frysen.
Men sakta tillbaka upp det, eftersom om du fryser alltid riskerar du att tappa nästan hela frukten när den smälter igen.
De vanligaste torkarna
Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:
● Mattork
● Torkugn
Vanliga frågor & svar
Hur kan du Torka grön chili på bästa sätt?
Bästa sättet att torka är att du använder…
Hur länge ska du Torka grön chili?
För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…
Relaterad sida