Torka pumpa

Torka pumpa

Vill du torka pumpa?

Det finns några anledningar till varför det är populärt att torka pumpa hemma. Den första är att det är ett enkelt sätt att konservera frukten, som kan hålla i upp till 1-6 månader i en förseglad behållare. 

För det andra, att torka pumpa hemma låter dig kontrollera sötma och fruktighet, vilket säkerställer att du får det perfekta mellanmålet varje gång. Slutligen är torkning av pumpa ett bra sätt att använda överbliven pumpa från andra inköp.

Torka pumpa med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka pumpor i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka pumpor?

●    Recept på hur du kan torka pumpa

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När du torkar pumpor finns det några saker att tänka på. Den första är att du måste skära pumpan i små bitar för att påskynda torkningsprocessen. 

För det andra, se till att pumpan är helt torr innan den förvaras, eftersom fukt kan orsaka dåliga saker. Förvara slutligen den torkade pumpan i en lufttät behållare för bästa resultat. 

Recept på hur du kan torka pumpa

Det finns flera olika sätt att torka pumpa hemma, men här kommer ett enkelt recept som garanterat ger god resultat. 

Du behöver bara två ingredienser: pumpa och salt. 

  • Skala pumpan och skär den i bitar på ca 2×2 cm. 
  • Lägg dem sedan i en bunke tillsammans med saltet och blanda om ordentligt. 

Förvara bunken i kylskåpet över natten. På morgonen kan du ta ut pumpan och låta den torka ytterligare 

Torka pumpor i ugn

1. Värm ugnen till 75 grader Celsius.

2. Skär pumporna på mitten, ta bort kärnorna och lägg dem med snittsidan nedåt på en plåt.

3. Grädda i 45 minuter till en timme, eller tills pumpan är helt torr.

4. Låt svalna innan du använder i recept.

Hur lång tid tar det att torka pumpor?

Det tar cirka 2-3 dagar att torka pumpor om du har en vanlig ugn. 

●    Torka pumpor i rumstemperatur

Hur ska jag förvara pumpor?

Här är tipsen. Pumporna fungerar som ett klimat inuti huset. Om pumpor inte har tillgång till luft, blir de torra och knastriga i huden.

 På grund av att allt vi andas ut är vatten, sjunker det på ytan när du torkar pumpan vilket kan orsaka dåliga saker om den ligger ute under en längre tid. Placera dina torra helst direkt i en grej. 

Hur länge håller torkad pumpor? (hållbarhet)

Pumpor behöver inte frysas in direkt efter skörden för att hålla sig länge. De kan lagras i upp till 1-3 månader om de torkas ordentligt. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka pumpa på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka pumpa?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida