Torka blåbär själv

Torka blåbär själv

Vill du torka blåbär själv? Det är populärt att torka blåbär själv hemma eftersom det är ett enkelt och snabbt sätt att få tag på blåbärskoncentrat. Du kan använda koncentratet till både matlagning och bakning, och det smakar alltid gott! 

Torka blåbär själv med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka blåbär själv i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka blåbär själv?

●    Recept på hur du kan torka blåbär själv

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Vad ska jag tänka på när jag ska torka blåbär själv?

Vid tillverkning av blåbärssoppa och andra maträtter som innehåller blåbär, även om du inte har en plockat upp dem i naturen, kan det komma att behövas att man torkar bort vatten innan den förvandlas till syra.

Det gör man mycket lättast genom att transportera bort vatten av ursprungsprodukterna under en gång.

Recept på hur du kan torka blåbär själv

Det är enkelt att torka blåbär hemma med några enkla steg. Allt du behöver är en svamptork eller en ugn med låg värme.

Torka blåbär själv i ugn

Först och främst är det viktigt att välja rätt sorts blåbär. De ska vara hela, rena och utan skadade omöjliga att äta. Nästa steg är att ta bort stjälken.

Det gör du genom att trycka ner bären mellan tummen och pekfingret och dra sedan stjälken uppåt.

Bara delar av bären eller hela bär med mycket sylt kan torkas i ugnen.

Hur lång tid tar det att torka blåbär själv?

Det tar cirka två till tre dagar att torka blåbär själv hemma. 

●    Torka blåbär själv i rumstemperatur

Hur ska jag förvara blåbär själv?

Hur man förvarar blåbär själv beroende på hur mogen de är.

De ska vara torkade och sedan lagras i en plastpåse eller kartong med luftfickor. Ingen av dessa metoder är helt optimalt, men det finns andra alternativ som kan användas om man inte har tillgång till någon av dem:

– Frysning (med isbitar).

– Lagring i frysen höjer temperaturen snabbare och utan att skada frukten.

Hur länge håller torkad blåbär själv? (hållbarhet)

Blåbär själv har en hållbarhet på ca 3-6 månader. Men det beror mycket på hur man lagrar dem. Om du torkar blåbären genom att laga dem i saltvatten, kan de behöva ett år innan de är klara för användning igen.

Och om du ska frysa in blåbären själv, borde du frysa in dem direkt efter torkningen så att de inte riskerar att gula ut och se illaluktande ut.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka blåbär själv på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka blåbär själv?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida