Torka frysta rönnbär

Torka frysta rönnbär

Varför är det populärt att torka frysta rönnbär hemma? Det finns många anledningar till varför man kan välja att torka sina egna rönnbär. 

En av de största orsakerna är att du då vet exakt vilka ingredienser som har använts hos producenten och du slipper all risk för farliga ingrepp med kemiska bekämpningsmedel eller andra skadliga substanser.

Torka frysta rönnbär med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka frysta rönnbär i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka frysta rönnbär?

●    Recept på hur du kan torka frysta rönnbär

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När det gäller att torka frysta rönnbär, är det viktigt att ta hänsyn till vad du vill använda bären till. 

Om de ska användas i matlagningen, kan de torkas helt och behålla sin konsistens. Men om du vill ha dem som snacks eller drycker, kan det vara en idé att frysa dem först.

Recept på hur du kan torka frysta rönnbär

Läs här om hur du kan torka frysta rönnbär hemma i celsiusgrader. Det är enkelt och billigt att göra så.

Torka frysta rönnbär i ugn

För att torka frysta rönnbär i ugn behöver du:

– Frysta rönnbär

– Ugn

– bakplåt

– Papper

1. Värm ugnen till 225 grader Celsius.

2. Bre ut ett enda lager frysta hallon på en bakplåtspappersklädd plåt.

3. Grädda i ugnen i 2 timmar, eller tills rönnbären är helt torkade.

Hur lång tid tar det att torka frysta rönnbär?

Frysta rönnbär torkar relativt snabbt. Man kan antingen skiva dem och låta dem torka på en plåt i ugnen vid 50 grader i cirka tre timmar, eller man kan blanda dem med lite syltlök, pressa i lite citron och salta. 

Låt rönnbärsmixturen torka på plåten i cirka 12 timmar. 

●    Torka frysta rönnbär i rumstemperatur

Hur ska jag förvara frysta rönnbär?

Frysta rönnbär kan lagras i upp till tio månader om man lagrar dem vid ett kallt och torrt ställe. 

Om du vill spara plats, är det bäst att låta dem ligga på en tallrik som du har gjort av aluminiumfolie. Det finns olika metoder för hur du kan ta ut sina frysta rönnbär ur den fina formen, men det vanligaste är att använda en kniv.

Hur länge håller torkad frysta rönnbär? (hållbarhet)

Torkade frysta rönnbär kan hållas i upp till ett år om de förvaras på rätt sätt. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka frysta rönnbär på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka frysta rönnbär?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida