Att torska nötter är en enkel process som gör dem lättare att förvara.
Efter att du tvättat nötterna eller fröna så kan du sprida ut dem jämnt över en torkmaskin. Det är bäst att använda en manuell torkare och sätta den på 47 grader. Själva processen tar mellan en till två dagar.
När de väl är klara med torkningen så ska du torka nötterna, fröna och även skölja dem och torka och förvara i en lufttät behållare.
Vill du veta mer om hur du kan torka nötter hemma?
- För det första så kan du blötlägga nötter och frön över natten i ett fat med saltvatten. Skölj sedan fröna och nötterna noga och placera dem i en lufttät burk. Det rekommenderas att de blötläggas i minst 12 tim och inte mer än 24 tim. Processen tar längre tid än vad det verkar. När allt slutligen är torkat så kan nötterna torkas i någonstans i 4-5 dagar.
- För det andra så är blötläggning det viktigaste steget när det kommer till att torka nötter. Här kommer du behöva blanda havssalt med vatten och fylla en burk nästan hela vägen upp. Efter att de har torkat ordentligt så kan du äta dem som snacks.
Relaterad information
Här hittar du olika nötsorter och sätt att torka nötter på. Klicka på den som intresserar dig för att läsa mer: