Torka bär och frukt

Torka bär och frukt

Det finns många anledningar till varför folk kanske vill torka frukt och bär hemma. Kanske har du en bra skörd av frukt från din trädgård som du vill bevara, eller så gillar du bara smaken och konsistensen av torkad frukt bättre än färsk. 

Torka bär och frukt med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Oavsett orsaken är att lära sig att torka frukt och bär ett bra sätt att njuta av din bounty året runt.

Här kommer du få lära dig:

●    Torka frukt och bär i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka frukt och bär?

●    Recept på hur du kan torka frukt och bär

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Det finns några saker du måste tänka på när du torkar frukt och bär. Det viktigaste är att se till att maten är helt torr innan den förvaras, eftersom fukt kan få bakterier att växa och förstöra maten. 

För det andra, se till att området du använder är rent och fritt från föroreningar. Och slutligen, följ alltid tillverkarens instruktioner för din specifika svamptork. 

Recept på hur du kan torka frukt och bär

Att torka frukt och bär hemma med hjälp av celsiusgrader är enkelt. Det tar bara två timmar att göra det. 

Du behöver: 

1 kg frukt och/eller bär, kryddor som kan variera (vanligtvis kan du använda citronsaft eller vin). 

För att få fram de optimala temperaturen, så måste du ta ned temperaturen till 25 grader Celsius inne i rummet genom att dra ner persiennerna.

Torka frukt och bär i ugn

För att torka frukt och bär i ugn, ska man först välja vilken typ av frukt eller bär man vill torka. 

När man väljer rätt sorts frukt eller bär, ska man skala och hacka den på ett sådant sätt att den blir lagom till torkning.

Hur lång tid tar det att torka frukt och bär?

Det tar cirka 24 timmar att torka frukt och bär fullt ut vid 40 grader celsius. 

●    Torka frukt och bär i rumstemperatur

Hur ska jag förvara frukt och bär?

När du har torkat dina frukter och bär måste du förvara dem ordentligt så att de inte blir dåliga. 

För det mesta betyder det bara att hålla dem på en sval, torr plats. Vissa typer av frukt och bär bör dock kylas eller frysas. 

Här är några tips på hur du förvarar din torkade frukt och bär så att de håller sig fräscha så länge som möjligt:

Hur länge håller torkad frukt och bär? (hållbarhet)

Frukt och bär är en fantastisk råvara som kan användas till allt. En frukost, lunch eller middag med torkad frukt och bär gör det lite mer festligt. 

Det finns några saker du kan tänka på innan du bestämmer dig för vilken frukt eller bär som passar just din smak.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka bär och frukt på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka bär och frukt?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida