Torka bär till müsli

Torka bär till müsli

Att torka bär till musli hemma är populärt eftersom det är enkelt, snabbt och du kan anpassa smakerna efter dina preferenser. Du kan också variera recepten på musli genom att använda olika typer av torkade bär. 

Torka bär till musli med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka bär till musli i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka bär till musli?

●    Recept på hur du kan torka bär till musli

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Det är viktigt att tänka på några saker innan man börjar torka. För det första måste du skala dem ordentligt och ta bort alla rotskott.

Det andra du kan göra är att koka upp dem med lite god socker som smakar som vanilj. Det finns inget besvärligare än syrliga bär och om de inte har smaksatt sig helt inne i musli, kan de ofta bli sura igen efter en stunds lagring.

Recept på hur du kan torka bär till musli

Dessa recept är lätta att göra hemma och ersätter den onödiga processen med att frysa ihop bären. Du behöver bara torka bär först, sedan låta dem svalna inuti en plastpåse.

Det tar cirka 24 timmar innan de är klara. Nästa dag kan du ta fram påsen ur frysen och blanda i vit olja, citron eller annat smaksatt tillbehör som passar dig, skala av huvudet på bären.

Torka bär till musli i ugn

Ugnen är ett perfekt ställe att torka bär till musli på. Först tar du upp ugnen till cirka 150 grader och sedan lägger du in bären.

Det kan ta ungefär två timmar innan bären är helt torra. Se till att kolla emellanåt så att de inte bränns. 

Hur lång tid tar det att torka bär till musli?

Det tar cirka två dygn att torka bär till musli. 

●    Torka bär till musli i rumstemperatur

Hur ska jag förvara bär till musli?

Hur man förvara bär till musli? För att få en långvarigt behaglig torkad frukt ska det lagras på ett kallt, torrt ställe.

Det är viktigt att de inte ligger i direkt solljus, och att temperaturen är under 20 grader Celsius. 

Hur länge håller torkad bär till musli? (hållbarhet)

Bär till musli är en populär mat som många tycker smakar gott. Beroende på vilken sorts bär man använder kan hållbarheten variera från några veckor upp till flera månader. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka bär till müsli på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka bär till müsli?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida