Torka bär till pulver

Torka bär till pulver

Vill du torka bär till pulver? Att torka bär till pulver hemma är populärt eftersom det är ett enkelt sätt att förvara bären och ta upp dem när man vill. Det går snabbt att göra och man kan anpassa hur torrt pulvret blir genom att välja olika grader på ugnen. 

Torka bär till pulver med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka bär till pulver i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka bär till pulver?

●    Recept på hur du kan torka bär till pulver

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Det finns många nyttiga saker att torka bär till pulver. Bland annat kan man använda det för att ge sin kropp de vitaminer och mineraler som den behöver, eller äta det som en fruktig dessert.

Det är dock viktigt att vara medveten om hur man ska göra för att inte bli av med all näring helt och hållet under torkningen.

Den vanligaste metoden innebär emellertid upphettning inför torkning vilket betyder att du kan använda celsius grader för att göra det.

Recept på hur du kan torka bär till pulver

Det finns flera sätt att torka bär till pulver, men det enklaste är att använda en ugn. I denna artikel kommer jag visa dig hur du gör för att torka bär till pulver snabbt och enkelt hemma i celsius grader. 

Torka bär till pulver i ugn

När det gäller att torka bär till pulver kan man antingen använda ugn eller frysa bort dem. Det finns dock flera fördelar med att använda ugnen.

För det första behövs ingen extra utrustning, vilket är praktiskt om du inte har någon frysskåp. För det andra blir resultatet mycket jämnare och fint pulver, än om du fryser bort bären.

Hur lång tid tar det att torka bär till pulver?

Det tar cirka 8-10 timmar att torka bär till pulver. 

●    Torka bär till pulver i rumstemperatur

Hur ska jag förvara bär till pulver?

Hur ska man förvara bär till pulver? Det finns två saker som är viktiga när det gäller förvaring av torkade bär: luftfuktighet och temperatur.

Luftfuktigheten behövs för att hålla produkten frisk och inte utsatt för syror. Temperaturen måste vara mellan 0-5 grader Celsius, annars riskerar man att torkade frukt kan bli ruttna eller absorberas i kylbalsamet.

Hur länge håller torkad bär till pulver? (hållbarhet)

Pulveriserade bär kan vara en långsiktig och hållbar ersättning för de traditionella, torkade frukter.

De har ofta ett starkare smak och ger möjlighet att använda överskott av bären som inte passar till konsistensen för torkad frukt. Önskas produkter med låg hållbarhet så kan det ibland behövas den traditionella metoden, dvs att torka frukterna i solen.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka bär till pulver på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka bär till pulver?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida