Torka bigarråer

Torka bigarråer

Vill du torka bigarråer?

Det är populärt att torka bigarråer hemma på grund av deras goda smak och höga näringsvärde. 

Bigarråer innehåller mycket C-vitamin, antioxidanter, kalium och fiber.  För att torka bigarråer behöver du inte någon speciell utrustning, utan du kan använda det som du har hemma.

Torka bigarråer med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Först och främst behöver du välja rätt sorts bigarråer att jobba med.

Här kommer du få lära dig:

●    Torka bigarrå i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka bigarrå?

●    Recept på hur du kan torka bigarråer

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När du torkar körsbär är det viktigt att komma ihåg några viktiga saker:

– Se till att körsbären är helt torra innan du förvarar dem.

– Förvara körsbären svalt och mörkt.

– Förvara inte körsbären i en försluten behållare, eftersom det gör att de förstörs.

Genom att följa dessa enkla tips kan du säkerställa att dina körsbär håller ett tag. Njut av!

Recept på hur du kan torka bigarråer

För att torka körsbär kan du antingen använda en dehydrator eller ugnen. Om du använder ugnen, ställ in den på 60 grader och baka körsbären i cirka sex timmar. 

Om du använder en svamptork, ställ in den på 60 grader och torka körsbären i cirka 12 timmar. Njut av!

Torka bigarrå i ugn

1. Ta en plåt och lägg ner bigarråerna.

2. Sätt in plåten i ugnen på 90 grader celsius i cirka tio timmar.

3. När tiden är ute, ta ut plåten och låt bigarråerna svalna. 

4. Bigarråerna är nu torkade och kan användas till det du vill.

Hur lång tid tar det att torka bigarrå?

Det tar cirka tre timmar att torka bigarråer.  Du kan antingen låta dem ligga ute i solen eller torka dem i ugnen. 

Om du väljer att torka dem i ugnen är det viktigt att du har en termometer så att du inte bränner dem. 

Termometern visar vilken temperatur ugnen har, så att du vet när det är dags att ta ut dem. Ugnstemperaturen bör ligga på cirka 60 grader.

Med hjälp av solen kan du också få bigarråerna att torka snabbt. Placera dem i en trälåda ute på balkongen.

●    Torka bigarrå i rumstemperatur

Hur ska jag förvara bigarrå?

Nu när du har torkat bigarråer behöver du förvara dem ordentligt. 

Lägg bigarråer i en lufttät behållare och förvara svalt och mörkt. De kommer att hålla i upp till sex månader.

Hur länge håller torkad bigarrå? (hållbarhet)

Bigarråer är en frukt som håller sig bra när den torkas, men det beror på hur du gör. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka bigarråer på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka bigarråer?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida