Torka maskrosor

Torka maskrosor

Vill du torka maskrosor?

Många väljer att torka sina egna maskrosor hemma, vilket kan innebära mycket arbete och tid. Det finns dock fördelar med att göra det på egen hand som till exempel lägre kostnad och nöjet att bedriva torkning.

Torka maskrosor med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka maskros i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka maskros?

●    Recept på hur du kan torka maskrosor

Torka maskrosor – Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När det kommer till att torka maskrosor finns det några saker du bör tänka på. Först och främst är det viktigt att välja rätt plats för att göra det. 

Det ska vara en solig och vindstilla dag, annars kan resultatet bli mindre bra. Dessutom ska du se till att maskrosorna inte ligger direkt i marken utan på en hög eller i en vas.

Recept på hur du kan torka maskrosor

Vill du veta hur du torkar dessa blommor? Det är faktiskt enklare än du tror att torka din maskros på ett enkelt sätt. Läs vidare så berättar vi allt du behöver veta.

Torka maskros i ugn

Det enklaste sättet att torka maskrosor är i ugnen. Sätt ugnen på 40 grader och lägg maskrosorna på ett bakplåtspapper. Låt dem ligga där i 2 timmar. 

Hur lång tid tar det att torka maskros?

Det tar cirka en vecka att torka maskrosor helt i vanlig rumstemperatur.

●    Torka maskros i rumstemperatur

Hur ska jag förvara maskros?

När du har torkat klart maskrosorna måste du förvara dem. 

Se till att förvara dem på en sval, torr plats borta från direkt solljus. Du kan antingen hänga dem upp och ner eller lägga dem i en plastpåse.

Hur länge håller torkad maskros? (hållbarhet)

Maskrosen är ett livsmedel. Den kan lagras i upp till en period utan att förlora något av sin smak och kvalitet, om den torkas ordentligt. 

Torkning görs bäst när maskrosens yta är torrt och behandlas sedan med olja för att skydda mot strålning från solljus. Fördelarna med torkad maskros är många.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka maskrosor på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka maskrosor?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida