Torka apelsinskal

Torka apelsinskal

Vill du torka apelsinskal?

Hur du gör för att torka apelsinskal hemma i celsiusgrader.

Det finns en mängd skäl varför du skulle vilja torka apelsinskal hemma, men här är några av de viktigaste:

– Du sparar tid och pengar genom att torka skalen själv.

– Torkade apelsinskal är mycket aromatiska och kan användas till en mängd olika matlagningstekniker.

– Du kan kontrollera precis hur torrt skalet är, vilket gör det perfekt för användning i pulveriserade formuleringar.

Torka apelsinskal med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka apelsinskal i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka apelsinskal?

●    Recept på hur du kan torka apelsinskal

Torka apelsinskal – Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Du behöver förstå att det inte är bara den temperatur som du torkar apelsinskalen på som avgör hur länge det tar. Många andra saker spelar också in. 

Det viktigaste är att hitta en plats med en cirka 20-25 grader varmt vatten, samtidigt som man har tillgång till ett stort arkiv av nya tvättlappar (eventuellt flera stycken). Du kan även använda deg av isbitar om du vill göra ditt eget verk.

Recept på hur du kan torka apelsinskal

Det finns olika sätt att torka apelsinskal, och vi ska visa dig två av dem här. Det första sättet är lite enklare men tar lite längre tid. Det andra sättet går snabbare men kräver mer arbete. 

Följande steg är hur du gör för att torka apelsinskal hemma i celsiusgrader:

1. Skala dina apelsiner  och dela skalet i mindre bitar.

2. Lägg apelsinskalen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in den i ugnen på 60 grader Celsius i cirka 2-3 timmar, eller tills skalet är helt torrt.

3. Ta sedan ut plåten ur ugnen och låt skalet svalna.

4. Förvara det torkade apelsinskalet i en lufttät burk eller påse.

Torka apelsinskal i ugn

Det enklaste sättet att torka apelsinskal är att låta dem torka på ett fat i ugnen. Hetta upp ugnen till 60 grader celsius och lägg apelsinskalen på ett fat. Låt dem ligga där i ca 2 timmar, tills de är helt torra. 

Hur lång tid tar det att torka apelsinskal?

Det tar cirka 24 timmar att torka apelsinskal helt.  Detta är dock beroende av hur stark värmen är och hur mycket fuktighet som finns i luften. Om du torkar skalen på en varm dag med lite fuktighet i luften, kan det ta mindre tid.

●    Torka apelsinskal i rumstemperatur

Hur ska jag förvara apelsinskal?

När du torkar apelsinskal kan de förvaras i en lufttät behållare på en sval, mörk plats i upp till sex månader.  Om du vill ha färska apelsinskal, kan du förvara dem i kylskåp i upp till två veckor.

– En

Hur länge håller torkad apelsinskal? (hållbarhet)

Apelsinskal kan hållas i kylskåp i upp till två veckor. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka apelsinskal på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka apelsinskal?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida