Torka banan till musli

Torka banan till musli

Vill du torka banan till musli?

När du bjuder på banan till musli hemma är det bara att torka och rulla. Det gör inte skillnad om du väljer en banan som kommer från ett varmt land, såsom Thailand, Malaysia eller Indien. 

Du kan faktiskt använda all sorts av bananer! Hitta din favorit bland de frukter som finns i butiken – dom behöver inte ens vara inlagda. 

Torka banan till musli med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Detta recept fungerar med alla former av frukt: Bananer, apelsiner, persikor och mango.

Här kommer du få lära dig:

●    Torka banan i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka banan?

●    Recept på hur du kan torka banan

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När det kommer till att torka bananer finns det några saker som är viktiga att tänka på. Först och främst måste du välja rätt sorts bananer. 

De ska vara fasta, inte för mjuka, och de ska ha en ljust gul färg. 

Nästa steg är att vaska dem ordentligt under rinnande kallt vatten. Detta gör du för att ta bort eventuell fruktolja som kan hindra dem från torkning.

Recept på hur du kan torka banan

Det finns flera olika sätt att torka banan och alla har sina fördelar. Det vanligaste är nog att torka dem i ugnen, men det går lika bra att torka dem på ett lägebart underlag som exempelvis en platta eller bricka. 

Innan du börjar, skala bananerna och skär dem i tunna bitar. Använd sedan en form som passar din ugn samt plastfolie, aluminiumfolie eller galler för att hålla emot dammet. 

Torka banan i ugn

För att torka banan till musli kan du antingen placera bananerna i en plastpåse och sedan värma dem i ugnen på 50 grader i cirka 10 minuter, eller så kan du skiva bananerna och lägga dem på en plåt som du sedan väger ner med en bok. 

Hur lång tid tar det att torka banan?

Det tar cirka 2-3 timmar att torka banan fullt ut i ugnen vid 50 grader celsius. 

●    Torka banan i rumstemperatur

Hur ska jag förvara banan?

När du har torkat dina bananer måste du förvara dem ordentligt för att hålla dem fräscha. Du kan antingen förvara dem i kylen eller i rumstemperatur. 

Om du väljer att förvara dem i kylen, se till att slå in dem i plastfolie eller lägg dem i en försluten behållare. 

Om du väljer att förvara dem i rumstemperatur, se till att de står på en sval, mörk plats.

Hur länge håller torkad banan? (hållbarhet)

Hur länge håller torkad banan? (hållbarhet)

Torkade bananer kan lagras i upp till 2 veckor, beroende på hur mycket kokosfett som finns i din speciella variant. Tillsammans med andra frukter och grönsaker, ser det ut att vara en bra idé att införseltid. 

Detta eftersom du kan se till att dina förvaringar inte blir alltför dyra om du skulle behöva köpa dem igen inom den tid de har lagrats.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka banan till musli på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka banan till musli?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida