Torka krikon

Torka krikon

Vill du torka krikon frukter?  Då är det här guiden för dig! I denna artikel visar vi steg för steg hur du torkar krikon hemma i celsiusgrader.

Krikon är en mycket nyttig frukt, och det finns många anledningar till att du skulle vilja torka dem. Dels är de naturligt söta och smakrika, men det finns också många hälsofördelar med krikon.

Torka krikon med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka krikon i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka krikon?

●    Recept på hur du kan torka krikon

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Först och främst bör du välja en plats i ditt hem som har bra ventilation. Krikonen kommer att avge ett vattenånga under torkprocessen, så det är viktigt att ha en plats där detta kan släppas ut. 

Genom att torka krikonen på en plats med bra ventilation kommer du också att förhindra att mögel bildas.

Recept på hur du kan torka krikon

Krikonen behöver cirka två till tre dagar att torka helt. För att göra detta snabbt och enkelt kan du använda dig av ett värmeelement. Placera krikonen på en platta och placera sedan plattan på värmeelementet. 

Sätt värmen på elementet till cirka 50 grader celsius. Lämna sedan krikonen tillsammans med plattan på värmeelementet i två till tre dagar. Kontrollera regelbundet krikonen för att se till att den inte blir för varm.

När du har torkat krikonen är det viktigt att förvara den på en torr och sval plats. 

Torka krikon i ugn

För att torka krikon i ugn behöver du:

– En plåt

– Papper

– En kryddburk

– Krikon

1. Sätt ugnen på 50 grader celsius.

2. Lägg en plåt med papper i ugnen.

3. Lägg krikonen i en kryddburk och ställ in den på plåten i ugnen.

4. Låt kryddburken stå i ugnen tills krikonen är torr, 

Hur lång tid tar det att torka krikon?

Det tar cirka 24 timmar att torka krikon vid en temperatur på 35 grader Celsius. 

●    Torka krikon i rumstemperatur

Hur ska jag förvara krikon?

Nu när du har torkat dina krikons måste du förvara dem ordentligt. Krikons kan förvaras på en sval, torr plats i upp till tre månader. Du kan också frysa dem i upp till sex månader.

Hur länge håller torkad krikon? (hållbarhet)

Krikon är en av världens godaste hållbara frukter. Den kan hålla sig i upp till 1 år om den lagras på rätt sätt. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka krikon på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka krikon?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida