Torka grönkål

Torka grönkål

Vill du torka grönkål? När du torkar grönkål hemma kan du använda både kyl och frys. Kyl är lämpligt om du vill torka grönkål till senare bruk, medan frys är bättre om du vill frysa in den för snabbt bruk. 

Det finns flera olika sätt att torka grönkål hemma, men alla metoder involverar väldigt lite energi eller arbete.

Torka grönkål med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Det enklaste sättet att torka grönkål hemma är att placera den på ett galler och låta solen ta hand om resten. Grönkålen kommer att bli torr inom några dagar.

Här kommer du få lära dig:

●    Torka grönkål i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka grönkål?

●    Recept på hur du kan torka grönkål

Torka grönkål – Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När det kommer till att torka grönkål finns det några saker du måste tänka på. Det viktigaste är att du vill se till att grönkålen är helt torr innan du förvarar den. Om det inte är torrt kan det potentiellt växa mögel och förstöra hela gänget. 

Du vill också se till att grönkålen är helt kall innan du förvarar den. Varm grönkål kan göra att det bildas kondens på insidan av förvaringsbehållaren, vilket leder till att det förstörs. 

Recept på hur du kan torka grönkål

Det finns inget bättre än att ha en kålrot som hemma-skafferi. Det går snabbt och enkelt att torka grönkål på den här viset, och resultatet blir ett köttfritt alternativ som kan användas till det mesta. 

Grönkålen håller sig bra i frysen, så du kan behöva frysa in den efter torkningen. 

Torka grönkål i ugn

För att torka grönkål i ugn behöver du:

– Grönkål

– Ugn

– Bredspade

– Vitlöksklyftor

– Olja

– Salt

1. Skär grönkålen i bitar och blanda med vitlöksklyftor, olja och salt. Lägg blandingen på en bakplåt med en bredspade.

2. Ställ in plåten i ugnen vid 80 grader celsius i cirka två timmar. Kontrollera grönkålen.

Hur lång tid tar det att torka grönkål?

Det tar cirka två till tre dagar att torka grönkål vid rumstemperatur. 

●    Torka grönkål i rumstemperatur

Hur ska jag förvara grönkål?

Efter att ha torkat grönkål måste du förvara den ordentligt för att den inte ska bli dålig. Slå in kålen i plastfolie eller lägg den i en tät behållare. Du kan också frysa in den.

Hur länge håller torkad grönkål? (hållbarhet)

Grönkål som är torkad håller sig bra i kylskåpet i cirka två veckor. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka grönkål på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka grönkål?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida