Torka grönkål till pulver

Torka grönkål till pulver

Vill du torka grönkål till pulver? Vi är alla ute efter att spara pengar och minska miljöpåverkan. Men vad gör vi för att uppnå detta? Varför inte torka grönkål till pulver hemma istället för att köpa den? Det enda du behöver är en hink, lite salt och lite tid. Läs artikeln om hur du gör!

Torka grönkål till pulver med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Det har blivit populärt att torka grönkål till pulver hemma i celsius grader.

Här kommer du få lära dig:

●    Torka grönkål pulver i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka grönkål pulver?

●    Recept på hur du kan torka grönkål till pulver

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När det kommer till att torka grönkål finns det några saker du måste tänka på. Det viktigaste är att grönkålen är helt torr innan du pudrar den. Om det finns fukt kvar i bladen kommer det att skapa mögel och förstöra hela satsen.

Du vill också se till att grönkålen är hackad i mycket små bitar innan du torkar den. Detta kommer att hjälpa till att säkerställa att det torkar jämnt och snabbt. Slutligen, se till att du har en bra mattorkare eller en ugn med låg temperatur att använda för torkning.

Recept på hur du kan torka grönkål till pulver

Det finns flera sätt att tillaga grönkål, men en av de enklaste och mest effektiva är att torka grönkålen till pulver. Det går snabbt och lätt och du kan använda den som smaksättning i maten. 

Här följer ett enkelt recept på hur du kan torka grönkål hemma i celsius grader. 

Torka grönkål pulver i ugn

För att torka grönkål till pulver i ugn, skär kålen i bitar och blanda dem med en lagom mängd salt. Lägg ugnsformen på en platta och strö över lite olja. Förvara sedan i ugnen vid 60 grader i cirka tre timmar. Ta ut formen ur ugnen och låt grönkålen svalna några minuter innan du maler den till pulver. 

Hur lång tid tar det att torka grönkål pulver?

Det tar cirka tre timmar att torka grönkål till pulver i ett vanligt hemmakök. 

●    Torka grönkål pulver i rumstemperatur

Hur ska jag förvara grönkål pulver?

Grönkål pulver kan förvaras i en burk med lock och håller sig bra i kylen i upp till två veckor. 

Hur länge håller torkad grönkål pulver? (hållbarhet)

Grönkål pulver håller sig i flera månader om det lagras korrekt. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka grönkål till pulver på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka grönkål till pulver?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida