Torka majs

Torka majs

Vill du torka majs?

Majs är en av de populäraste grönsakerna i världen, och det finns flera anledningar till varför. Den är lätt att odla, och kan fås i många olika sorter. Majs innehåller mycket näring, och är dessutom gott att äta. Det finns flera metoder för att torka majs hemma, men den vanligaste metoden är att använda en torkugn. 

Torka majs med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka majs i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka majs?

●    Recept på hur du kan torka majs

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Det finns några saker du måste tänka på när du torkar majs: 

  • typ av majs
  • vädret
  • ditt lagringsutrymme.

1. Välj rätt sorts majs. Du kan torka antingen sockermajs eller åkermajs. Sockermajs är bäst för att äta färsk, medan åkermajs kan malas till mjöl eller användas för andra ändamål.

2. Kolla väderprognosen. Att torka majs i varmt väder kan göra att den förstörs, medan torkning av den i kallt väder kan förlänga processen.

3. Hitta en lämplig plats för att torka majsen. Den måste vara på en plats där den inte påverkas av regn eller vind och där det finns gott om luftcirkulation.

Recept på hur du kan torka majs

Här kommer receptet på hur du kan torka majs hemma. Detta är ett bra alternativ om man vill baka mat med grönsaker i, som exempelvis majspaj. 

Om du inte har en ugn med mjukstart kan det vara bra att torka majsen i låg temperatur istället för högre temperaturen. Det tar lite mer tid men håller sig mycket smakligare och mer nyttigt dessutom! 

Torka majs i ugn

1. Värm ugnen till 55 grader Celsius.

2. Bred ut majsen på en plåt i ett enda lager.

3. Grädda i en timme, eller tills majsen är torr och krispig.

4. Förvara den torkade majsen i en lufttät behållare.

Hur lång tid tar det att torka majs?

Det tar cirka två dagar att torka majs vid en temperatur på 37 grader celsius. 

●    Torka majs i rumstemperatur

Hur ska jag förvara majs?

Majs är ett korn som används för att göra mjöl, men det kan också användas som en ingrediens i matlagning. Det finns flera olika sätt att tillaga majs, men den vanligaste metoden är att koka den. Innan du kokar majsen ska du rengöra och torka den. 

Hur länge håller torkad majs? (hållbarhet)

Majsmjölk är en fantastisk näringsrik dryck, men det finns inte alltid tid att göra den. Dessutom kan man behöva fila ihop maten om man vill ha både protein och kolhydrater. 

I så fall kan du istället mixa upp majskornet med vatten eller yoghurt och ta paus från majsen till en annan dag. Men hur länge håller torkade grönsaker? Läs vidare så får du reda på detta.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka majs på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka majs?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida