Torka rödlök

Torka rödlök

Vill du torka rödlök?

Det är populärt att torka rödlök hemma. Rödlöken kan användas till mat, kryddor och som medicin. Det finns en mängd varianter av de olika sorter man kan välja mellan. Varför är det populärt? Detta avsnitt besvarar frågan om varför folk vill torka sin egen rödlök hemma?

Torka rödlök med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka rödlök i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka rödlök?

●    Recept på hur du kan torka rödlök

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Det finns några saker du måste tänka på när du torkar rödlök. Se först till att du har tillräckligt med utrymme i din svamptork. För det andra, skär löken i tunna skivor så att de torkar snabbt. 

För det tredje, undvik att använda några kryddor eller örter under torkning, eftersom de kommer att få löken att smaka bittert. Slutligen, ha tålamod och låt löken torka helt innan du förvarar dem i en lufttät behållare. 

Recept på hur du kan torka rödlök

Det finns många olika sätt att torka rödlök, och det beror givetvis på vad du vill använda den till. Det enklaste sättet är att skiva rödlöken och låta den ligga i solen eller på ett varmt ställe. 

Om du vill torka rödlök mer intensivt kan du trycka ut saften ur lite och sedan blanda ner lite salt i blandningen. Låt sedan blandningen ligga kvar en dag innan du häller bort allt.

Torka rödlök i ugn

För att torka rödlök i ugn krävs först och främst en ugn med temperaturinställningar. Använd en temperatur på cirka 60 grader celsius för att torka rödlök. 

Skär rödlöken i tunna skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem sedan ligga i ugnen i cirka två timmar, eller tills de har torkat helt. 

Hur lång tid tar det att torka rödlök?

Det tar cirka två dagar att torka rödlök om du har dem i solen. Om du vill torka dem snabbare kan du placera dem i ugnen på 50 grader celsius i cirka två timmar. 

●    Torka rödlök i rumstemperatur

Hur ska jag förvara rödlök?

Rödlök är en krydda som används i matlagning. Den kan användas färsk, men blir bättre om du torkar den. Innan du torkar rödlök ska du först rengöra den och skala av det yttersta lagret. 

Du kan sedan torka rödlök på två olika sätt: antingen genom att låta den ligga ute i solen eller inomhus vid en temperatur på cirka 35 grader celsius. 

Hur länge håller torkad rödlök? (hållbarhet)

Rödlök är en krydda som används i många olika typer av maträtter. Den kan också användas som ett tillbehör. Rödlöken har en relativt låg hållbarhet, vilket innebär att den inte kan lagras i frysfack eller kylskåp i mer än två veckor. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka rödlök på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka rödlök?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida