Torka rotfrukter

Torka rotfrukter

Vill du torka rotfrukter?

Varför är det så populärt att torka rotfrukter hemma? Det finns två anledningar till varför denna trend har blivit så populär. Den första och mest uppenbara orsaken är den goda smaken av garanterat friska, nytvinnade grönsaker som du kan samla ihop redan här i landet. Detta genererar en stor del av konceptet ”hemmagjord mat”.

Torka rotfrukter med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka rotfrukter i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka rotfrukter?

●    Recept på hur du kan torka rotfrukter

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Det finns några saker att tänka på när du torkar grönsaker. Det viktigaste är att se till att grönsakerna är helt torra innan de förvaras. Fukt kommer att få dem att ruttna snabbt.

En annan sak att komma ihåg är att olika grönsaker har olika torktider. Vissa, som tomater, kan torkas hela, medan andra, som broccoli eller blomkål, bör hackas i små bitar först.

Recept på hur du kan torka rotfrukter

Det finns några olika metoder du kan använda för att torka grönsaker. En är att lägga ut dem på en plåt och ställa in dem i 50 graders ugn i cirka fyra timmar. Du kan också använda en svamptork, vilket kommer att påskynda processen. 

Om du väljer den här metoden, ställ in svamptorken på 50 grader och torka grönsakerna i sex till åtta timmar. Ett annat sätt att torka grönsaker är att använda en elektrisk fläkt. 

Denna metod tar längre tid, men använder mindre el. Ställ fläkten på lågt läge och öppna dörren med en kastrull eller kastrull. Grönsakerna är torra på 12-24 timmar.

Torka rotfrukter i ugn

För att torka rotfrukter i ugn, skär dem i bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem sedan torka i ugnen vid cirka 50 grader celsius i cirka sex timmar. 

Hur lång tid tar det att torka rotfrukter?

Det tar cirka två till tre dagar att torka rotfrukter fullt ut. 

●    Torka rotfrukter i rumstemperatur

Hur ska jag förvara rotfrukter?

Hur ska jag förvara rotfrukter? Hur du gör för att torka rotfrukter snabbt och enkelt hemma. Du kan torka frukt separat eller i långa rullar. 

Det är bäst om det inte finns någon vatten kvar i frukterna, så ta bort eventuella rester av vattnet innan de torkas med hjälp av salt eller citron. Om du har tillgång till kylskåp och frysen, lagra dem där – annars ute på balkongen.

Hur länge håller torkad rotfrukter? (hållbarhet)

Hållbarhet av rotfrukter kan variera mycket och beror på mängden syre som kommer in i produkten. För att bestämma hållbarheten på en given rotfrukt ska man ta reda på dess pH-värden.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka rotfrukter på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka rotfrukter?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida