Torka vitkål

Torka vitkål

Vill du torka vitkål?

Vitkål är ett av de mest populära grönsakerna på vintern, men hur gör du för att torka vitkål hemma? Det behöver inte vara svårt. Här kommer en guide till hur du kan laga och torka vitkål hemma. 

Torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka vitkål i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka vitkål?

●    Recept på hur du kan torka vitkål

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Det finns många sätt att torka vitkål på. Det vanligaste är att man skalar av löken och sedan fryser ner den. Detta kan dock ta upp till två dagar innan man kan använda vitkålen igen. 

Om du vill ha vitkålen klar inom ett dygn, gör som följer: 

Skala av de yttersta lagren av barken, hugg vidare i bitar och blanda det med saltet.

Recept på hur du kan torka vitkål

Nu är det dags att torka vitkål. Du behöver bara göra två saker: Lägg vatten i en kastrull och förvara den på en plats med hög temperatur, till exempel under ett par träskivor som du ställer inomhus. 

Vitkål kan torkas utan problem om temperaturen ligger mellan 25-30 grader Celsius ute. Efter tre dygn bör du ha lyckats bli av med 80 procent av vattnet, vilket ger dig vitkålsbitar som är torra.

Torka vitkål i ugn

1. Värm ugnen till 80 grader Celsius.

2. Skär vitkålen i tunna skivor, kassera kärnan.

3. Bred ut kålskivorna på en plåt och grädda i 20-30 minuter, tills de är knapriga.

4. Låt svalna innan servering.

Hur lång tid tar det att torka vitkål?

Det tar cirka 24 timmar för vitkål att torka helt. 

●    Torka vitkål i rumstemperatur

Hur ska jag förvara vitkål?

Nu när du vet hur man torkar kål är nästa fråga hur man förvarar den. Torkad kål kan förvaras på en sval, mörk plats i upp till sex månader. Den håller ännu längre om den förvaras i en lufttät behållare.

Hur länge håller torkad vitkål? (hållbarhet)

Vitkål anses vara en av de mest hållbara grönsakerna. Det kan torkas, frysa in eller lagras i kylskåp på nära noll grader och ändå bevaras i flera månader. 

Vitklökssaltet är särskilt effektivt för att behandla vitkålen som skall lagras längre tid under vinterhalvåret, vilket ger ypperlig smak och tillgodoser den höga syresättningsbehovet.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka vitkål på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka vitkål?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida