Torka älghjärta

Torka älghjärta

Vill du torka älghjärta?

Det är inte konstigt att så många människor torkar älghjärta hemma. Det är inte bara ett bra sätt att bevara detta proteinrika organ, utan det finns många sätt att förbereda torkat älghjärta för konsumtion. Du kan mala det och lägga till det i kötträtter, soppor eller grytor. 

Torka älghjärta med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Eller så kan du konstatera den genom att sjuda i vatten eller buljong tills den mjuknar och sedan använda den som vilken annan köttbit som helst.

Här kommer du få lära dig:

●    Torka älghjärta i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka älghjärta?

●    Recept på hur du kan torka älghjärta

Torka älghjärta – Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När det gäller att torka älghjärta, finns det några saker du bör tänka på för att undvika missfoster eller dålig smak. För det första, välj en bra plats att tillaga hjärtat på. Det ska vara torrt och rent – annars kan det lukta illa eller smaka skumt. För det andra, se till att ha tillgång till en bra ugn som höjer temperaturen ordentligt.

Recept på hur du kan torka älghjärta

Torka älghjärta hemma kan vara lättare än du tror. Följ bara dessa enkla steg för att tillaga din egen älghjärta som sedan kan torkas för framtida bruk. 

Torka älghjärta i ugn

För att torka älghjärta i ugn använder man sig av en temperatur på cirka 220 grader celsius. Man lägger hjärtat på ett galler och placerar det i ugnen. Det kan ta cirka 1 timme innan hjärtat är helt torrt. 

Hur lång tid tar det att torka älghjärta?

Älghjärta kan torkas relativt snabbt om du följer rätt procedur. Hjärtat ska placeras på en gallerhylla i ett luftigt och väl ventilerat rum.

Temperaturen i rummet bör ligga mellan 20-25 grader celsius för att hjärtat ska torka ordentligt. Det tar cirka två dygn att torka hjärtat helt. 

●    Torka älghjärta i rumstemperatur

Hur ska jag förvara älghjärta?

Hur man förvarar älghjärta efter att man har torka älghjärta. Det finns två olika sorters förvaring av mat, kall och varm. 

Kalla mat kan lagras i frysen om du vill ha den liggande ute till en senare tidpunkt, men det blir mycket svårare att hålla den frusen inne i frysen när temperaturen stiger. Så varma matlagning används oftast för att lagra mat som ska serveras snabbt.

Hur länge håller torkad älghjärta? (hållbarhet)

Hållbarheten för torkat älghjärta är cirka 6 månader, men det kan lagras i upp till ett år under de rätta förhållandena.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka älghjärta på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka älghjärta?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida