Torka nötkött

Torka nötkött

Vill du torka nötkött?

Då har du kommit helt rätt! I denna artikeln visar vi steg-för-steg hur du torkar nötkött på ett snabbt och enkelt sätt hemma.

Torka nötkött med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Först och främst, för att torka nötkött, behöver du:

– en skärbräda

– ett par nypor salt

– en skarp kniv

Börja med att lägga köttet på skärbrädan och skiva i tunna skivor.

Nötkött är ett bra alternativ till kyckling, vilket är en av de vanligaste fångarna i hemmiljön. 

Det kan vara svårt att hitta nötköttet utan att säga “kutta” men man ska bara kolla igenom sin lokala butik och det finns oftast någon som har hemma-torkade livsmedel. Om du inte har lyckats hitta något hemma-torkad produkt, kan du alltid torka din egna mat.

Här kommer du få lära dig:

●    Torka nötkött i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka nötkött?

●    Recept på hur du kan torka nötkött

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Nötkött är ett fantastiskt kött som finns i många olika varianter. Det kan till exempel serveras rått, stekt eller grillat. Ibland kan man också behöva torka nötkött, till exempel om man lagar mycket kött och inte har plats för allt på frysen. 

Då är det viktigt att veta hur man gör för att torka nötkött snabbt och enkelt hemma.

Recept på hur du kan torka nötkött

Nötkött är en av de dyraste kostnaderna i många fattiga familjer. Människor som har det lite bättre kan fortfarande tjäna pengar på att sälja sin nötkreatur, men det blir alltmer vanligt att folk blir vegetarianer eller veganer. 

Torka nötkött i ugn

För att torka nötkött i ugn måste du först placera det på en plåt med bakplåtspapper. sedan ska du sätta in plåten i ugnen och ställa in den på 100 grader celsius. När ugnen har nått temperatur kommer du att behöva låta nötköttet ligga där i cirka 3 timmar. 

Hur lång tid tar det att torka nötkött?

Det tar cirka sex timmar att torka nötkött på 65 grader celsius. 

●    Torka nötkött i rumstemperatur

Hur ska jag förvara nötkött?

När du har torkat nötkött hemma kan det vara svårt att veta vad man ska göra med allt kallnat kött. Det finns ingen speciell metod, så vi rekommenderar dig att hitta den som passar dina önskemål bäst. 

Du kan exempelvis frysa in maten eller behandla den på samma vis som annan mat och lägga i en plastpåse och lägga i kylskåp. 

Hur länge håller torkad nötkött? (hållbarhet)

Nötkött är en köttfärs som man kan få tag på i butiker. Den håller sig bra om den torkas ordentligt. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka nötkött på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka nötkött?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida