Torka bröd till ströbröd

Torka bröd till ströbröd

Vill du torka bröd till ströbröd? Det har blivit allt populärare att torka bröd till ströbröd hemma. Det finns flera skäl till detta. För det första är det ekonomiskt, då man slipper köpa ströbröd i butikerna.

För det andra kan man variera smakerna på sitt bröd genom att torka olika typer av bröd. Och slutligen är det helt enkelt praktiskt, eftersom man kan göra ströbrödet precis när man behöver det.

Torka bröd till ströbröd med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka bröd till ströbröd i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka bröd till ströbröd?

●    Recept på hur du kan torka bröd till ströbröd

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Det finns några saker du måste tänka på när du torkar bröd för att göra det till brödsmulor. Det viktigaste är fukthalten i brödet.

Om det är för fuktigt blir smulorna klibbiga och täcker inte maten väl. Om det är för torrt blir de spröda och faller isär när du försöker använda dem. 

Recept på hur du kan torka bröd till ströbröd

Det finns olika sätt att torka bröd till ströbröd, men det enklaste och snabbaste är att göra det i ugnen. I den här artikeln kommer jag visa dig hur du gör för att torka bröd till ströbröd hemma i celsius grader. 

Torka bröd till ströbröd i ugn

1. Värm ugnen till 100 grader Celsius.

2. Skär ditt bröd i tunna skivor, och lägg dem på en plåt.

3. Grädda brödet i 10-15 minuter, eller tills det är helt torrt.

4. Låt brödet svalna innan du förvarar det i en lufttät behållare.

Hur lång tid tar det att torka bröd till ströbröd?

Det tar cirka 24 timmar att torka bröd till ströbröd. 

●    Torka bröd till ströbröd i rumstemperatur

Hur ska jag förvara bröd till ströbröd?

När man torkar bröd till ströbröd kan det vara svårt att hitta en bra förvaring.

Det bästa alternativet är säkerligen att låta brödet ligga på ett fat som står ute i kylskåpet och har skydd mot direkt solljus och andra värmekällor, vilket innebär utomhus lagring.

Om du inte vill ha det ute blir annat alternativ att lukta på ditt bröd med jämna mellanrum.

Hur länge håller torkad bröd till ströbröd? (hållbarhet)

Det finns ett antal faktorer som påverkar hur länge torkad bröd till ströbröd håller. Det kan vara så att det är skiftande temperaturer, vilken typ av jord du använder och om du har gjort någon form av förberedelse innan dess.

Här kommer en lista över olika aspekter som kan ha betydelse:

– Vad slags vatten brukar du använda?  

– Hur mycket salt har du tillsatt?  

– Har du lagt i alla ingredienser?

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka bröd till ströbröd på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka bröd till ströbröd?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida