Torka egen pasta

Torka egen pasta

Många ser det som ett trend att torka sin egen pasta hemma. Men varför är det populärt? Det finns många anledningar och fördelar med att göra saker själv, inte minst när det kommer till matlagning.

Många kan lida av olika allergier och dessa personer har svårt igen friskhet i hemmet. För de som bor på landet är produkterna oftast dyrare vilket leder till en högre utgift per kilo.

Här kommer du få lära dig:

●    Torka egen pasta i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka egen pasta?

●    Recept på hur du kan torka egen pasta

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Det finns några saker du måste tänka på när du torkar pasta hemma. Det viktigaste är att använda rätt typ av pasta för jobbet. Du kan torka vanlig pasta, men det tar längre tid och kanske inte blir lika bra.

Om du vill torka lasagnenudlar eller andra typer av tjockare pasta, måste du använda en speciell typ av pasta avsedd för torkning. 

Recept på hur du kan torka egen pasta

Hur du gör för att torka egen pasta snabbt och enkelt hemma.

Det är viktigt att man har det på sig när den håller på att ta slut, annars kan man bli utan mat. Det kanske inte är sant men jag tycker om att laga mat och det finns ingen anledning till varför du skulle behöva missa upplevelsen av att baka din egen pasta.

Jag har samlat all information som du behöver för att torka din egen pasta. 

Torka egen pasta i ugn

1. Ta en stor skål och fyll den med pasta som du har valt att torka.

2. Häll vatten över pastan så att det täcker hela.

3. Lägg skålen i ugnen på högsta temperatur och låt den stå där i cirka 45 minuter.

4. Ta ut skålen och låt pastan rinna av under rinnande vatten.

5. Pastan är nu klar att användas i din favoriträtt! 

Hur lång tid tar det att torka egen pasta?

Det tar cirka två timmar att torka pasta i celsiusgrader. 

●    Torka egen pasta i rumstemperatur

Hur ska jag förvara egen pasta?

Pasta är en av de mest populära maträtterna i världen. Den är lätt att tillaga och kan serveras med olika såser, kött eller fisk. Men innan du kan njuta av din hemgjorda pasta, måste du först torka den.

Det finns flera olika metoder för att torka pasta, men vi rekommenderar den här metoden som är snabb, enkel och ger bra resultat. 

Hur länge håller torkad egen pasta? (hållbarhet)

Egen pasta har en hållbarhet på ca 2-3 månader. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka egen pasta på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka egen pasta?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida