Vill du torka halloumi? Halloumi är ett varmt, salt och ljuvligt kärt barn. Det finns inget som liknar det i hela världen. Men hur gör man för att torka halloumi hemma? Få hjälp av denna artikel!
Torka halloumi med torkugnar som fått bäst betyg:
- 30 dagar öppet köp
- Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
- Löstagbart lock
- Justerbar termostat
- Står stabilt på anti-glid fötter
- Effekt: 350 Watt
Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.
Här kommer du få lära dig:
● Torka halloumi i ugn
● Hur lång tid tar det att torka halloumi?
● Recept på hur du kan torka halloumi
Video på hur du kommer igång
För att bevara smak är torka mat en utmärkt metod.
Torka halloumi i svamptork för att skapa en unik delikatess.
Tork mat till fjällen i frukttork för lättare packning..
Torka ost i mattork för att intensifiera smaken.
Torka risotto i torkugn för att njuta av en snabb och näringsrik måltid.
Ska torka – vad ska jag tänka på?
Halloumi är ett kryddigt och mäktigt ost som kan torkas, frysa in, grillas eller tillagas på andra sätt. Men hur gör man för att torka halloumi hemma? Det finns olika metoder.
Den absolut bästa metoden är att låta halloumin vara i celsiusgrader under två timmar. Nackdelen med detta är dock att man behöver vakna sent om natten för att det ska bli riktigt bra resultat – annars riskerar du saker.
Recept på hur du kan torka halloumi
Halloumi är ett smörgåsbordssnack som kan vara lite svårt att få torkat. Men det behöver inte vara så komplicerat om du har rätt metod. Det finns två olika metoder, beroende på hur mycket tid du har till din dispositions: en snabbt och enkelt alternativ samt en mer effektiv, men med större risker.
Om du vill ha halloumi utan salmonella-risker skall man helst använda den mer avancerade metoden.
Torka halloumi i ugn
1. Värm ugnen till 70 grader Celsius.
2. Skär halloumin i tunna skivor, ca 1/4 tum tjocka.
3. Lägg skivor på en bakplåtspappersklädd plåt.
4. Grädda i cirka 15 minuter, eller tills osten är något fast och gyllenbrun i färgen.
5. Ta ut ur ugnen och låt svalna innan servering.
Hur lång tid tar det att torka halloumi?
Det tar cirka 2-3 timmar att torka halloumi helt.
● Torka halloumi i rumstemperatur
Hur ska jag förvara halloumi?
Du kan förvara halloumi i frysen i ca 2 månader. Du kan också förvara halloumi i kylskåpet i ca 1 vecka.
Hur länge håller torkad halloumi? (hållbarhet)
Hur länge håller torkad halloumi? (hållbarhet) Halloumi är ett ugnsgrillat, salt och syrat ost som ofta används till mat. Det kan vara direkt serverat som en del av en rätt, men oftast fungerar det bra att grilla den i stekpannan innan man sätter in den på tallriken för att servera.
Hittills har du kanske bara sett halloumi serverad med grönsaker och olika saftiga frukter. Men nu vet du hur du snabbt det går.
De vanligaste torkarna
Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:
● Mattork
● Torkugn
Vanliga frågor & svar
Hur kan du Torka halloumi på bästa sätt?
Bästa sättet att torka är att du använder…
Hur länge ska du Torka halloumi?
För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…
Relaterad sida