Torka vegetarisk mat

Torka vegetarisk mat

Vill du torka vegetarisk mat?

Det är populärt att torka vegetarisk mat hemma därför att det innebär både sjukdomsförebyggande och hållbarhet.

Det finns en rad av fördelar med att använda sig utav torkad vegetarisk mat, bland annat den omfattande ersättningen av andra livsmedel som behövs. 

Torka vegetarisk mat med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Torkad vegetarisk mat kan variera från vegansk tempeh till tofu eller natto, vilket gör det möjligt för alla typer av dieter.

Torkade livsmedel är också ett bra sätt att förlänga hållbarheten av frukt, bär och grönsaker. 

Torkning är en naturlig konserveringsmetod som har använts i tusentals år. Fördelen med att torka mat hemma är att du kan kontrollera ingredienserna och torkningsprocessen, och därmed få en produkt som är anpassad efter dina preferenser. Bra va!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka vegetarisk mat i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka vegetarisk mat?

●    Recept på hur du kan torka vegetarisk mat

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När du torkar vegetarisk mat, är det viktigt att välja rätt sorts produkter och se till att de är hela. Du kan använda förpackade produkter eller frysa in dem innan du torkar dem.

Recept på hur du kan torka vegetarisk mat

Du kan torka vegetarisk mat på tre olika sätt, antingen genom att använda en torkugn, i ugnen eller i micron. För att torka vegetarisk mat i celsiusgrader använder du ugnen.

Torka vegetarisk mat i ugn

Först och främst, placera maten du vill torka på en ugnsplatta. Om du vill torka grönsaker, skär dem i bitar som är ungefär lika stora. Lägg dem sedan på plattan.

Om du vill torka frukt, skär den i bitar som är ungefär lika stora. Lägg dem sedan på plattan.

Ställ ugnen på 50 grader celsius och låt den vara påslagen under cirka 2 timmar. 

Hur lång tid tar det att torka vegetarisk mat?

Det tar ungefär 2-3 timmar att torka vegetarisk mat vid en temperatur på 50 grader celsius. 

●    Torka vegetarisk mat i rumstemperatur

Hur ska jag förvara vegetarisk mat?

Det finns några sätt att lagra torkade grönsaker. Den första är att placera dem i en lufttät behållare, till exempel en burk, och förvara dem på en sval, mörk plats. 

Ett annat sätt är att lägga dem i en plastpåse och frysa in dem. Du kan också vakuumförsluta de torkade grönsakerna i plastpåsar eller behållare.

Hur länge håller torkad vegetarisk mat? (hållbarhet)

All vegetarisk mat har en begränsad hållbarhet. Det beror på hur den är tillagad och vilken typ av vegetarisk mat det är. Torkad vegetarisk mat håller längre än andra typer av vegetarisk mat. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka vegetarisk mat på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka vegetarisk mat?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida