Torka amarant

Torka amarant

Vill du torka amarant?

Hur du gör för att torka amarant hemma. Amarant är en rosartad planta som växer i tropiska områden och har ljust grönt bladverk med stora, runda stipulerade blommor. 

Torka amarant med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Som andra växter kan de inte skadas av milda saker, men behandlas bättre under frostskyddande plastfodral eller varm matavfallsspann. Amaranten hålls ofta inne i hemmet på grund av sin fina doft som ersätter vanliga parfymer.

Här kommer du få lära dig:

●    Torka amarant i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka amarant?

●    Recept på hur du kan torka amarant

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Amarant är en av de vanligaste och mest näringsrika korna. Den innehåller mycket proteiner, vitaminer och mineraler. 

Dessutom är amaranten lätt att tillaga. Det gör den till en perfekt livsmedelskälla för dem som vill leva hälsosamt. Men hur torkar man amarant snabbt och enkelt hemma? Läs vidare för att ta reda på mer!

Recept på hur du kan torka amarant

Amarant är en av de äldsta och mest ursprungliga grönsakerna som funnits i världen. Den odlas i Sydamerika och har använts som livsmedel sedan urminnes tider.

 I dag finns det ett antal olika sätt att tillaga amarant, men den populäraste metoden är att torka amarant. Det finns flera fördelar med att torka amarant: Den håller sig länge, den blir lite torrare och smakar gott, samtidigt som man bevarar de näringsrika egenskaperna.

Följande recept är ett enkelt och snabbt sätt att torka amarant på:

1. Sätt ugnen på 50 grader celsius.

2. Placera amaranten på en ugnsfast plåt med bakplåtspapper.

3. Sätt in plåten i ugnen och låt amaranten torka i ca 2-3 timmar, eller tills den är helt torr.

4. Låt amaranten svalna och förvara den sedan i en lufttät behållare.

Amaranten kan användas till att toppa gröt eller flingor, eller varför inte en god sallad.

Torka amarant i ugn

Det enklaste sättet att torka amarant är i ugnen. Blanda amaranten med lite olja, salt och vitpeppar. Lägg upp på en plåt och stek i ugnen i cirka 10-15 minuter på 50 grader. Amaranten ska vara torr och crispy när den är klar.  Njut av som en snacks eller lägg till i sallader och soppor.

Hur lång tid tar det att torka amarant?

Det tar cirka 2-3 timmar att torka amarant i en ugn vid 50 grader celsius. 

●    Torka amarant i rumstemperatur

Hur ska jag förvara amarant?

Amarant är en av de mest näringsrika grönsakerna du kan äta. Den innehåller alla essentiella aminosyror, och dessutom ett brett spektrum av vitaminer och mineraler. Det gör den till en utmärkt källa för näring, såväl som energi. 

Amarant kan användas i matlagning på många olika sätt, både hemmavid och i restauranger. Naturligtvis finns det en viss risk att amarant blir skadade också.

Hur länge håller torkad amarant? (hållbarhet)

Amarant har en hållbarhet på cirka två år om den förvaras kallt. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka amarant på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka amarant?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida