Torka basilika

Torka basilika

Vill du torka basilika?

Hur du gör för att torka basilika hemma. 

Hemtorkning av basilika är populärt, eftersom det är billigare och mer hållbart i längden. Du kan till exempel själv köpa en buske med basilikor på plantagen och sedan ta hem den och torka in den innan frosten bryter igenom. 

Torka basilika med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Det finns många olika metoder som fungerar bra men vissa typer av experter använder sig av dessa två.

Här kommer du få lära dig:

●    Torka basilika i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka basilika?

●    Recept på hur du kan torka basilika

Torka basilika – Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När du torkar basilika finns det några saker att tänka på. Den viktigaste faktorn är luftfuktigheten i ditt hem. Om det är väldigt fuktigt kommer basilikan inte att torka ordentligt och kan ruttna.

 Du kan torka basilika i en dehydrator eller en ugn inställd på låg värme, men om du väljer att använda en ugn, se till att hålla ett öga på den så att den inte bränns.

Recept på hur du kan torka basilika

Du kan torka basilika på två olika sätt, antingen genom att låta den ligga ute i solen eller genom att steka den i ugnen.

För att torka basilika på plats i solen krävs att du har tillgång till en bra uteplats som är exponerad för solen under en längre tid på dagen. 

Basilikan ska ligga ute i solen i minst 4-5 timmar, men helst ett par dagar. 

Torka basilika i ugn

Det enklaste sättet att torka basilika är i ugnen. Skär basilikan i bitar och lägg på en plåt med bakpapper. Ställ in plåten i ugnen på 50-70 grader celsius, tills basilikan är torr. 

Hur lång tid tar det att torka basilika?

Det tar cirka 2-3 veckor att torka basilika fullständigt. 

●    Torka basilika i rumstemperatur

Hur ska jag förvara basilika?

Basilika är en grön, aromatisk krydda som ofta används i italienska maträtter. Den kan du använda för att göra din egen pesto, eller laga andra spännande recept med. 

Men innan du kan njuta av basilikan i dina rätter, måste du torka den. Det är viktigt att torka basilika på rätt sätt så att den håller sig frisk och god under transport och förvaring.

Hur länge håller torkad basilika? (hållbarhet)

Basilika är en av de vanligaste matlagningsingredienser som finns. Det har funnits under olika former i årtusenden, och det tycks vara ett aldrig sinande källsprång för nya idéer inom matlagning. 

Bland annat används basilikapuré till att göra pesto genom den italienska traditionen med allt från parmesanost till pinjenötter, men nu kan man göra den ur många andra ingredienser utifrån vad man har hemma.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka basilika på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka basilika?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida