Torka malört

Torka malört

Varför är det populärt att torka malört hemma? Det finns många anledningar. Först och främst, den kostnaden som går till butikerna för att importera malört kan sparas. Om du vill producera din egna mat även om du har en liten mark ute i skogen, så behöver du inte ge upp dina projekt. Du kan istället odla din egen malört på din tomten och sedan torka den snabbt och enkelt hemma.

Torka malört med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka malört i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka malört?

●    Recept på hur du kan torka malört

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När du ska torka malört, är det viktigt att ta hänsyn till hur mycket malört som finns kvar på plantan. Om du tar för mycket av malörtsbladen kan det hända olika saker.

Recept på hur du kan torka malört

Kanske är det svårt att tro, men malört kan användas till matlagning. Det gör en del matar smakligare och andra godare, vilket beror på malörtens aromatiska egenskaper. 

Om du vill torka malört hemma så behöver du bara fylla ett kar med vatten och lägga ut bladen av malören i det varmt. Temperaturen skall vara mellan 40-50 grader Celsius.

Torka malört i ugn

För att torka malört i ugn behöver du:

– En bit malört

– Ugn

– Folie

Så här gör du:

1. Skär av en bit malört och plasta in den i folie.

2. Sätt bredspannan på ugnen och värm upp till 50 grader celsius.

3. Lägg foliepaketet med malört i och låt det torka i ca 6 timmar. 

Hur lång tid tar det att torka malört?

Det tar cirka två veckor att torka malört helt. 

●    Torka malört i rumstemperatur

Hur ska jag förvara malört?

Malört kan förvaras i en burk eller flaska. Förvara malört på ett mörkt och svalt ställe. 

Hur länge håller torkad malört? (hållbarhet)

Torkad malört håller i cirka 3 månader om den lagras korrekt. Jag brukar alltid ta lite extra och förvara den i en lufttät behållare i kylskåpet. Detta gör att jag alltid har torkad malört tillgänglig när jag behöver den.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka malört på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka malört?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida