Torka örtkryddor

Torka örtkryddor

Vill du torka örtkryddor?

Många människor är intresserade av att torka örter eftersom det är ett sätt att bevara örtens smak och näringsämnen. Det är också ett sätt att ha örter tillgängliga året runt.

Torka örtkryddor med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka örtkryddor i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka örtkryddor?

●    Recept på hur du kan torka örtkryddor

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Om man vill torka örtkryddor hemma, vad ska man då tänka på? Jag har hört att det finns många olika metoder. Vad är bäst att göra? Vi kan börja med att ta reda på vilken temperatur som egentligen passar för just ert kryddblock. 

Faktum är nog att det inte alls spelar så stor roll om temperaturen ligger runt 60-70 grader Celsius. 

Recept på hur du kan torka örtkryddor

Hur du gör för att torka örtkryddor hemma i celsiusgrader. Skriv artikel om hur du gör för att torka örtkryddor hemma i celsiusgrader. Recept på hur du kan torka örtkryddor.

Torka örtkryddor i ugn

För att torka örtkryddor i ugn behöver man först och främst en ugn med en temperatur på cirka 70 grader celsius. Fyll en gryta eller låda med ugnsfasta material, till exempel stenar, och placera sedan örtkryddorna på det. Ställ in grytan eller lådan i ugnen och låt kryddorna torka under cirka två timmar. 

Hur lång tid tar det att torka örtkryddor?

Det tar cirka två veckor att torka örtkryddor. Du kan torka dem i ugnen eller ute i solen. 

●    Torka örtkryddor i rumstemperatur

Hur ska jag förvara örtkryddor?

Örtkryddor är en fantastisk krydda som kan användas i matlagningen. Innan du använder örtkryddorna i matlagningen bör du först torka dem. 

Detta gör du genom att låta dem ligga ute på ett vindskyddat och torrt ställe i några dagar. Efter att de har torkats kan du förvarar dem i en glasburk med lock. 

Hur länge håller torkad örtkryddor? (hållbarhet)

Det finns många dokument som hävdar att örtkryddor har en lång hållbarhet. Det kan dock variera vad man menar med ”hållbarhet” i detta sammanhang. Om du vill ha kryddorna för en specifik tillfälle, bör du lagra dem i frysen. 

Detta görs genom att torka av eventuella ytor på kryddorna och fortsätta torkningen utefter skalet. Kryddorna placeras sedan direkt inne i frysen.

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka örtkryddor på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka örtkryddor?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida