Torka spannmål

Torka spannmål

Vill du torka spannmål?

Fler och fler människor upptäcker fördelarna med att torka sina egna spannmål hemma. Det finns flera anledningar till denna trend. Det kanske mest uppenbara är att det sparar pengar. 

Genom att torka dina egna spannmål kan du också kontrollera kvaliteten på produkten, vilket säkerställer att du får precis vad du vill ha när det gäller smak och näring. 

Torka spannmål med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Att torka dina egna spannmål är dessutom ett bra sätt att minska matsvinnet, eftersom alla överblivna spannmål kan lagras och användas senare. 

Slutligen, att torka dina egna spannmål är ett bra sätt att komma tillbaka till grunderna och få kontakt med din mat på ett djupare sätt.

Här kommer du få lära dig:

●    Torka spannmål i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka spannmål?

●    Recept på hur du kan torka spannmål

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

När det kommer till torkning av spannmål finns det några saker du måste ta hänsyn till. Den viktigaste faktorn är luftfuktigheten i ditt hem. Spannmål torkar snabbare i en miljö med låg luftfuktighet, så om du bor i ett fuktigt klimat måste du vidta särskilda försiktighetsåtgärder för att se till att dina spannmål inte förstörs. 

Du vill också se till att du har tillräckligt med utrymme för att lagra de torkade kornen, eftersom de kommer att ta upp en hel del utrymme. Slutligen är det viktigt att hålla ett öga på hur torkningen fortskrider och justera dina metoder efter behov. 

Genom att följa dessa tips kan du framgångsrikt torka spannmål hemma utan problem. 

Recept på hur du kan torka spannmål

Det kan vara en utmaning att hålla din matförvaring fylld med torkade varor. Men om du vet hur man torkar spannmål, har du ett oändligt utbud av denna värdefulla vara. Här är en enkel guide till hur man torkar spannmål hemma i celsiusgrader.

Torka spannmål i ugn

För att torka spannmål i ugn behöver man:

– Ugn

– Spannmål

– Folie

1. Sätt ugnen på 50 grader celsius.

2. Lägg folien på en plåt.

3. Strö spannmålet över folien.

4. Sätt plåten i ugnen och låt spannmålet torka i ca 2 timmar. 

Hur lång tid tar det att torka spannmål?

Det tar cirka 24 timmar att torka spannmål i ett ugnstillbehör med en temperatur på 50 grader celsius. 

●    Torka spannmål i rumstemperatur

Hur ska jag förvara spannmål?

Om du har kokat spannmål ska du förvara det i en plastpåse som är täckt med lite salt. Detta skyddar dina spannmålsvaror mot insekter och andra mikroorganismer, samtidigt som det hjälper till att bevara smaken. 

Du behöver inte frysa in dem heller om du har lagrat dem under bra förhållanden, men om du vill göra det kan man frysa in dem under is eller vatten.

Hur länge håller torkad spannmål? (hållbarhet)

All spannmål har olika hållbarhet beroende på hur den torkas. Torkad spannmål kan hålla i flera månader om den görs rätt. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka spannmål på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka spannmål?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida