Torka soppar

Torka soppar

Vill du torka soppar?

Fler och fler upptäcker fördelarna med att torka sin egen soppa. Det är inte bara ett bra sätt att spara pengar, det är också ett hälsosamt sätt att laga din mat. Genom att torka din egen soppa kan du undvika alla de ohälsosamma tillsatser och konserveringsmedel som ofta finns i kommersiellt tillverkade soppar.

Torka soppar med torkugnar som fått bäst betyg:

Svamp- & Frukttork 6 Nivåer
9.7/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkar frukt, grönsaker, örter och fisk
  • Löstagbart lock
  • Justerbar termostat
  • Står stabilt på anti-glid fötter
  • Effekt: 350 Watt

     

Med denna torkugn konserverar du mat på ett effektivt sätt.

ED5 Frukt- & svamptork
8.1/10
  • 30 dagar öppet köp
  • Torkyta på 32x25 cm
  • Bevara näringsämnena i dina råvaror
  • Temperatur: 40-70 grader
  • Elektronisk timer: 1-36 timmar

 

Den självklara produkten för dig som vill torka grönt!

Här kommer du få lära dig:

●    Torka soppar i ugn

●    Hur lång tid tar det att torka soppar?

●    Recept på hur du kan torka soppar

Video på hur du kommer igång

Ska torka – vad ska jag tänka på?

Det finns några saker att tänka på när du torkar svamp. Det första är att du vill se till att de är helt torra innan du förvarar dem. Att torka dem för snabbt kan leda till att de blir spröda och förlorar sin smak. 

En annan sak att tänka på är vilken typ av svamp du torkar. Vissa, som shiitakesvamp, kan torkas hela, medan andra, som portobellosvampar, måste skivas först. 

Recept på hur du kan torka soppar

Hur man torkar soppar hemma? Det finns två sätt att göra detta. Du kan antingen vara ute och plocka blommor, eller du kan koka en tomatsoppa till exempel. När det är färdigt, dricka upp den medan den fortfarande är varm. 

Den andra metoden innebär att du skickar av dig all mat i magsäcken (det tar ungefär tre timmar) och sedan dricker lite vatten som om det vore te.

Torka soppar i ugn

För att torka soppar i ugn behöver du:

– En plåt

– Soppar

– Ugn

– Termometer

1. Sätt ugnen på 50°C.

2. Lägg en plåt i ugnen.

3. Kör en soppa per plåt.

4. Stick in en termometer i soppen och läs av temperaturen.

5. Torka sopparna i ca 6 timmar tills de har en temperatur på 65°C. 

Hur lång tid tar det att torka soppar?

Det tar cirka två timmar att torka soppar på 50 grader celsius. Om du vill torka soppar snabbare kan du upp till 50 grader celsius, men det kan orsaka sopparna att förlora smak och näringsvärde. 

●    Torka soppar i rumstemperatur

Hur ska jag förvara soppar?

Soppar är en av de enklaste maträtterna att tillaga, men det kan vara svårt att förvara dem efteråt. Det finns ett par saker du kan göra för att hålla sopparna goda och fräscha längre. Här är några tips om hur du förvarar soppar på bästa sätt. 

Hur länge håller torkad soppar? (hållbarhet)

Om du inte har någon grej eller liknande ännu så kan vi göra det enkelt. Torka soppar hemma i celsiusgrader! Skriv artikel om hur du gör för att torka soppar snabbt och enkelt hemma. 

De vanligaste torkarna

Dessa är de vanligaste torkarna du kan använda beroende på vad det är du ska torka:

●    Svamptork

●    Mattork

●    Torkugn

●    Frukttork

Vanliga frågor & svar

Hur kan du Torka soppar på bästa sätt?

Bästa sättet att torka är att du använder…

Hur länge ska du Torka soppar?

För att torka i rätt antal minuter behöver du se till att…

Relaterad sida