Svamptork

Svamptorkare är en maskin som du använder för att torka svamp. Torkning av svamp har varit populärt i flera decennier, och det är fortfarande populärt idag. Anledningen? I allmänhet är torkade svampar billigare än färska på grund av hur länge de håller på hyllan – upp till ett år! Och om du inte vill torka mat med dem själv kan du alltid ge bort dem som unika gåvor.

Metoden har funnit is många år

Torkning är en gammal metod för att bevara livsmedel. Livsmedel kan torkas i solen, luften eller med värme. Torkning konserverar livsmedel eftersom den tar bort fukt som orsakar förstörelse och förhindrar tillväxt av bakterier och andra mikroorganismer som kan orsaka sjukdomar.

Torkning av svamp

Svampar är ett bra val för torkning eftersom de vanligtvis odlas i svala, skuggiga förhållanden där de inte torkar ut lätt när de utsätts för lufttemperaturförändringar.

Den bästa tiden för att skörda svampen är strax efter ett regnväder när det inte har skett någon märkbar torkning på grund av överdriven värme eller vind.

Hur använder du torkade svampar?

Du kan lägga till dem i soppor eller såser när som helst under tillagningen, steka dem under omrörning innan du lägger till andra ingredienser.